Feedback

Česta pitanja

Općenita pitanja / O objavi javnih nadmetanja

Tender je ponuda na javnom nadmetanju koja se podnosi u određenoj formi, na temelju objavljenog "poziva za ponudu" , a sastoji se od komercijalnih uvjeta ponuđača, tehničke dokumentacije i bankarske garancije. Naručitelj oglašava namjeru sklapanja ugovora s najpovoljnijim ponuđačem i oglasom ujedno određuje uvjete i najkasniji rok do kojeg će primati ponude.

Tenderi iznad službenog praga se oglašavaju u službenom glasniku. Ispod navedenih pragova naručitelji nisu obavezni nadmetanja objavljivati u službenom glasniku.

To je razlog zašto se mnoga nadmetanja nalaze na različitim internet stranicama čiji se broj konstantno povećava.

Ako su javna nadmetanja važna za poslovanje Vaše tvtke, servis poput našeg jednostavno je „must have“. Omogućit će Vam jednostavnije i brže pronalaženje tendera iz područja Vašeg interesa. Svakako obratite pažnju da se servis kojeg izaberete ne fokusira samo EU tendere nego i na lokalne (nacionalne) tendere!

Ako sudjelujete u javnoj nabavi samo ponekad, ovisno o sezoni ili vremenu s kojim raspolažete, ili ako informacije primate direktno od naručitelja, vjerojatno možete raditi i bez servisa dostave javnih nadmetanja. Ipak, uz servis poput našeg, dobit ćete uvid u događanja u Vašoj branši i informacije o sudjelovanju konkurencije u procesu javne nabave. Osim toga, saznat ćete koliko se godišnje objavi tendera iz Vašeg područja djelovanja, što će Vam pomoći u planiranju poslovne strategije.

Pogledajte našu listu najvažnijih zakona, pravilnika, uredbi i dr. koji Vam mogu pomoći u sastavljanju ponuda.

Najčešća pitanja prije testiranja usluge

Fokusiramo se na javna nadmetanja iz Hrvatske i Europe. Posebnu pažnju pridajemo nadmetanjima ispod EU praga kao i nadmetanjima ispod nacionalnog praga i to čini našu bazu vrlo bogatom tenderima male vrijednosti, posebno važnima za srednja i mala poduzeća.

Nadalje, počeli smo prikupljati i privatne tendere i na to ćemo se posebno fokusirati u mjesecima koji dolaze.

Da, to je zapravo jedna od naših najvećih prednosti. Za razliku od mnogih konkurenata, mi ne nudimo samo velike tendere iz europskih zamalja, nego se fokusiramo i na male tendere pa čak i na bagatelna nadmetanja (jednostavna nadmetanja) objavljena na lokalnim internet stranicama i portalima. Iz tog razloga možemo svojim korisnicima ponuditi više tendera ispod EU praga.

Javna nadmetanja prikupljamo iz javnog glasila RH, sve dnevne i tjedne štampe, s više od 10.000 internet stranica i portala iz Hrvatske (ministarstva, javne tvrtke, javne institucije, lokakalne samouprave...) te iz više tisuća izvora širom Europe. Lista uključuje stranice javne nabave vlada europskih zemalja, regionalne internet stranice, portale javne nabave različitih javnih naručitelja kao i stranica gradova, općina itd.

Vjerujemo da možete razumjeti da nismo u mogućnosti ovdje navesti punu listu naših izvora jer ona temelj jedinstvenosti naše usluge i mi konstantno ulažemo velike napore kako bismo je proširili.

Postoji nekoliko načina da provjerite da li i koliko ima tendera iz Vaše branše:

  • S lijeve strane naše naslovne stranice postoji izbornik najčešće traženih branši. (No, imajte na umu da je to samo mali izbor branši – u mogućnosti smo složiti pretragu krojenu baš prema Vašim individualnim zahtjevima!)

 

  • Upišite ključnu riječ u “Brzu pretragu” koja se nalazi na lijevoj strani naše naslovne stranice. Ključna riječ ne smije biti naziv brenda nego riječ koja opisuje Vaš proizvod ili uslugu.

 

  • Prijavite se za besplatno testiranje usluge za vrijeme kojeg ćemo Vam složiti pretragu koja odgovara Vašim individualnim zahtjevima. Tjedan dana ćete na svoju email adresu primati novoobjavljena nadmetanja, a u mogućnosti smo Vam dostaviti i ranija nadmetanja iz arhive. Na taj način možete vidjeti kojiko je tendera iz Vašeg područja interesa objavljeno u prethodnih godinu dana i planirati očekivanja za idućih 12 mjeseci.

 

  • Nazovite nas na broj +385 (1) 4893 200 i pretražit ćemo bazu prema Vašim zahtjevima.

Na ovoj listi je samo popis djelatnosti koja su se najčešće pojavljivala u pretragama u prethodnom periodu. Kompletna lista je prilično dugačka i ne bi bilo jednostavno naći određenu djelatnost.

Možete koristiti “Brzu pretragu” koja Vam je dostupna u lijevom dijelu naslovne stranice kako biste pronašli tendere koji bi mogli biti zanimljivi za Vas. Više načina na koje možete pronaći tendere iz određene djelatnosti opisano je u pitanju iznad ovoga.

Ne. Besplatno testiranje automatski završava nakon sedam dana i nije ga potrebno posebno otkazivati.

Pitanja vezana uz pretplatu

Popunite, ovjerite i potpišite narudžbenicu te nam ju pošaljite na email info@tenderi.hr ili na faks +385 1 5599 717.

Možete platiti putem internet bankarstva ili virmana.

Ugovorni odnos sklapa se na neodređeno vrijeme, uz minimalno obračunsko razdoblje od godinu dana od početka sklapanja Ugovora i može se otkazati uz otkazni rok od 3 mjeseca prije isteka trajanja navedenog razdoblja.
Ukoliko se Ugovor ne otkaže pravodobno, isti se automatski produljuje za još godinu dana.
Svaki otkaz mora uslijediti pisanim putem. Odbijanje primitka isporuka ne smatra se otkazom.
Mjesto ispunjenja ugovora je sjedište društva Tenderi doo. Ugovara se isključiva nadležnost Trgovačkog suda u Zagrebu, ukoliko se radi o pravnim osobama. Cjelokupni ugovorni odnos podliježe hrvatskom pravu, neovisno o tome primjenjuje li se na nalogodavca neko drugo pravo.

Puni tekst Općih uvjeta poslovanja možete pogledati ovdje.

Mi obično ne nudimo pretplate na period kraći od godinu dana jer smatramo da je rad s javnim natječajima strateški i dugoročni posao. Nudeći samo godišnje pretplate, te na taj način administrativne troškove održavamo niskima i možemo zadržati naše vrlo konkurentne cijene.

Međutim, ukoliko je Vaš posao 'sezonskog karaktera', u mogućnosti smo Vam ponuditi 6-mjesečnu, 3-mjesečnu i 1-mjesečnu pretplatu.
 

Ukoliko se ne možete odlučiti trebate li raditi s javnim nadmetanjima, kontaktirajte Vašeg osobnog account managera kako biste vidjeli koliko Vam možemo pomoći po tom pitanju.

tenderi.hr nisu odgovorni za sadržaj povezanih stranica.