Feedback

Partnerstvo za inovacije

17. siječanj 2017
HAMAG-BICRO, 17.01.2017 organizira predstavljanje projekta PPI2Innovate – Info Days, pod nazivom 'Izgradnja kapaciteta za poticanje korištenja javne nabave inovativnih rješenja u Srednjoj Europi'.

Radi se o projektu financiranom iz EU fonda za regionalni razvoj, u sklopu Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa (Interreg CENTRAL EUROPE) u kojem HAMAG-BICRO sudjeluje kao projektni partner.

Na info danu, bit će predstavljeni projekti koji su vezani uz inovacije u javnoj nabavi, HAMAG-BICRO - projekt PPI2Innovate, Regionalna energetska agencija Sjever iz Koprivnice s projektom PROMINENT MED i Zagreb Holding Podružnica Čistoća s projektom PPI4Waste.

Javna nabava inovativnih rješenja (PPI) snažan je alat za poticanje inovacija. Javni sektor ima potrebe za inovativnim rješenjima koja su još uvijek nedostupna ili su vrlo malo zastupljena na tržištu, pa bi se primjenom tog alata potaknulo dobavljače kao natjecatelje u posebnom postupku javne nabave na razvoj i stvaranje inovacija. PPI je u naše zakonodavstvo uveden novim Zakonom o javnoj nabavi (stupio na snagu s 01.01.2017) pod pojmom 'Partnerstvo za inovacije'.

Postupak će naručitelji moći koristiti u slučajevima potrebe za inovativnim robama, radovima i/ili uslugama, koje se ne može realizirati nabavom roba, radova i/ili usluga koje su već dostupne na tržištu.

Trajanje projekta: 36 mjeseci (01.06.2016 – 31.05.2019)

Vrijednost projekta: 1.661.148,75 EUR, od čega je HAMAG-BICRO-u na raspolaganju 121.776,10 EUR

Nastavno na Info Days, HAMAG-BICRO planira organizaciju radionice u ožujku, s istom tematikom.

Izvori: hamagbicro.hr i Info-puls

 

tenderi.hr nisu odgovorni za sadržaj povezanih stranica.